Gyors és titkosított adatátvitel

Az adatbázisokat használó rendszerek az adatokat nem tömörítik, mert a helyi hálózat gyors. Pedig az ügyviteli adatok (nevek, címek, telefonszámok) olyan karakterekből állnak, amelyek jól tömöríthetőek. Az általunk használt tömörítési algoritmus kevés memóriát foglal, kisebb teljesítményű számítógépen is működik. Szinte mindent tömörít, ami átmegy a hálózaton. Így az Internetes használat során az adatátvitelt sikerült négyszeres sebességre kapcsolnunk.

A Symbol Sky kiszolgáló biztonsági tervezésekor fontos volt, hogy megfeleljen a legmagasabb követelményeknek. A titkosítási algoritmus egy belső szabály alapján folyamatosan változik, a számítógépeink az alábbiak közül válogatnak: DES (64bit), TripleDES (~116bit), AES (Rijndael, 192-256bit). A felhő szerverünk csak titkosított adatokat küld és fogad. Még azokat az adatokat is titkosítja, amelyek nem tartalmaznak érdemi, ügyviteli vagy személyes információt (például: adatbázis kapcsolat bezárása).

A betörésvédelemre nagy hangsúlyt fektettünk. Az operációs rendszer tűzfalával való szoros kapcsolat lehetővé teszi, hogy a betörési kísérleteket monitorozzuk és a nem szabályos működésű klienseket egy-egy órára kizárjuk a rendszerből.